Σήμερα σας ανέβασα μια συνταγή εύκολη και πολύ νόστιμη. Ένα αφράτο κέικ, χωρίς πολλά υλικά. Θα μπορούσε πολύ χαλαρά να ξέρετε να γίνει και βασιλόπιτα και να βάλετε ότι ξηρό καρπό θέλετε μέσα και φυσικά.. φλουρί. Να ξέρετε η φόρμα μου είναι μικρή οπότε αν το κάνετε σε κανονική φόρμα να κάνετε τη διπλάσια δόση.
θα το λατρέψετε
Υλικά
188 γρ αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κ.γ αλάτι
120 γρ άχνη
ξύσμα από 2 λεμόνια
175 γρ ρόφημα αμυγδάλου
90-100 γρ ηλιέλαιο
2 αυγά
2-3 κ.σ χυμό λεμονιού
Βανίλια
2-3 κ.σ ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
Εκτέλεση:
-
Σε ένα Μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα
-
Ρίχνετε και το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύετε. Το μείγμα δεν θα βγει πάρα πολύ πηκτό όπως βγαίνει σε άλλα, μην το φοβηθείτε
-
Έχετε Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 στον αέρα και ψήνεται για 50’