Και ποιος δε λατρεύει τα κέικ? Εγώ προσωπικά λατρεύω όλα τα κέικ. Δεν έχω προτιμήσεις η αλήθεια είναι. Αυτό είναι ένα αφράτο κέικ, με μια επίγευση από ανθόνερο και άλειμμα φυστικιού με μάυρη σοκολάτα.
Από τότε που γνώρισα αυτή την εταιρία ομολογώ πως ότι έχω δοκιμάσει μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον.
ένα κέικ που θα το αγαπήσουν όλοι…
Υλικά
2οο γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ ζάχαρη
380 γρ αλεύρι που φουσκώνει
3-4 κ.σ άλειμμα φυστικιού
4 αυγά
230 γρ κεφίρ ή γάλα
βανίλια
πρέζα αλάτι
ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ ανθόνερο
Εκτέλεση
-
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μεχρι να αφρατέψουν, εγώ συνήθως χρησιμοποιώ άχνη ζάχαρη
-
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα
-
Ρίχνουμε το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα, το ανθόνερο και το κεφίρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
-
Τέλος ρίχνουμε το αλέυρι και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν όλα μας τα υλικά
-
Σε μια αλευροβουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε λίγο από το άλειμμα φυσικιού και στη συνέχεια ρίχνουμε και το μείγμα μας. Εγώ έριξα και λίγο από πάνω και το ανκάτεψα ίσα ίσα με ένα πιρούνι
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 στον αέρα και ψήνουμε για περίπου 50΄
το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει