Πάρε ένα χαρτί και μολύβι και μπες στη κουζίνα…
Η κρέμα είναι τόσο μυρωδάτη και ελαφριά. Το φύλλο τόσο όσο σιροπιασμένο και υπάρχει μια απόλυτη ισορροπία
Υλικά για Γαλακτομπούρεκο: [20χ30 ταψί]
Για τη κρέμα θα χρειαστείς:
✔️1 συσκευασία φύλλο κρούστας
✔️150 γρ σιμιγδάλι
✔️180 γρ ζάχαρη
✔️1 1/5 γρ γαλα
✔️4 αυγά
✔️150 γρ βούτυρο
✔️2 κ.σ μέλι
✔️Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το Σιρόπι θα χρειαστείς:
✔️300 ml νερό
✔️200 γρ ζάχαρη
✔️Λεμόνι φλούδα
✔️Στικ κανέλας
Εκτέλεση:
1. Φτιάχνεις πρώτα το σιρόπι γιατί θα πρέπει να είναι ΚΡΥΟ πριν περιχύσεις πάνω από το γαλακτομπούρεκο.
2. Λιώνεις το βούτυρο γιατί θα το χρειαστείς για το φύλο σου
3. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα αυγά και λίγη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας καλά
4. Χτυπάμε τα ασπράδια να τα κάνουμε μαρέγκα
5. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τη πρέζα αλάτι να πάρει μία βράση
6. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα μαζί με το μείγμα των κροκων
7. Το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά
7. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν θα έχει πήξει και θα έχει μια βελούδινη υφή
8. Το αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα ώσπου να διαλυθεί τελείως το βούτυρο
9. Στρώνετε τα φύλλα σας και σε κάθε στρώση αλείφετε με βούτυρο. Συνολικά θα στρώσεις στο πάτο του πυρέξ 5 φύλλα. Ρίχνεις το μείγμα της κρέμας και σκεπάζεις με τα υπόλοιπα φύλλα
Το ψήνεις για 1 ώρα ψήσιμο στους 170 στον αέρα