Γλυκό Ψυγείου χωρίς ζάχαρη με Κρέμα & Ζελέ Φράουλας

Τι θα έλεγες για ένα γλυκό που δεν έχει ζάχαρη, είναι με απλά υλικά, εύκολο και ιδανικό για διαβητικούς. Δυστυχώς τη στέβια την έχουμε αρκετά υποβαθμισμένη στη χώρα μας. Η αλήθεια είναι ότι μπορούν να γίνουν τρομερά πράγματα με τα φύλλα στέβιας. Κοινώς, χρησιμοποιείς το εκχύλισμα σε γλυκά και σε ροφήματα.
 
 
Μα είναι τόσο αφράτο, νόστιμο και εύκολο. Σε κάτι φίλους που τους είχα δώσει να δοκιμάσουν ξετρελάθηκαν. Δε το πίστευαν ότι δεν έχει ζάχαρη και έχει φυσικό εκχύλισμα από το φυτό στέβια. Δυστυχώς η επεξεργασμένη της μορφή δεν είναι το ίδιο σε θρεπτικά συστατικά.
 
Υλικά για το ζελέ
✔️300 γρ Φράουλες
✔️2 φύλλα Ζελατίνης
✔️ 10 γρ εκχύλισμα στέβιας
 
Υλικά για τη κρέμα:
✔️750 γρ γάλα
✔️ 60 γρ κορν φλάουρ
✔️ 2 βανίλιες
✔️35 γρ εκχύλισμα στέβιας +μπισκότα της επιλογής σου για τη βάση
 
 
Εκτέλεση:
  1. Σε κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να μαλακώσουν για 15-20’
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 700 γρ γάλα μέχρι να ζεσταθεί καλά
  3. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με τα υπόλοιπα 50 γρ γάλα Μόλις ζεσταθεί το μείγμα, χωρίς να βράσει ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά θα αρχίσει να πήζει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια και το εκχύλισμα στέβιας
  4. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα της επιλογής μας
  5. Αφήνουμε τη κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε ψυγείο
  6. Μπλεντάρουμε τις φράουλες
  7. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το πούμε φράουλας και τη ζελατίνη
  8. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  9. Ρίχνουμε το ζελέ που θα είναι αραιό πάνω από τη κρέμα και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει