Πολλές φορές έχουμε προσπαθήσει να φτιάξουμε ζεστή βρώμη ή porridge όπως το λένε και οι φίλοι μου οι Άγγλοι και δε μας έχει βγει αυτό που περιμέναμε. Άλλες φορές έχει βγει αρκετά πηχτό και άλλες ίσως πολύ αραιό. Σήμερα σας έχω την απόλυτη αναλογία για να βγεί όπως πρέπει.
κοίτα πόσο κρεμώδες είναι
Υλικά για 1 μερίδα
70 γρ βρώμη
300 γρ φυτικό ρόφημα
1/4 κ.γ κανέλα
2 κ.σ μέλι
2 κ.σ αμύγδαλα
2-3 κ.σ μύρτιλλα
Εκτέλεση
-
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ρόφημα και τη βρώμη και ανακατεύουμε
-
Δε θέλουμε να το βάλουμε σε δυνατή φωτιά καθώς θα βράσει γρήγορα και δε θα χυλώσει η βρώμη μας
-
Σιγά σιγά ρίχνουμε το μέλι και τη κανέλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
-
Αφαιρούμε από τη φωτιά, θέλει περίπου 5΄, και σερβίρουμε. Από πάνω προσθέτω κομμένα αμύγδαλα και μύρτιλλα που έχω πάντα στη κατάψυξη
Επέλεξα ρόφημα βρώμης καθώς θεωρώ ταιριάζει απόλυτα