Ζυμαρικά με Γιαούρτι και Γραβιέρα

 
Είσαι μακαρονάς και λατρεύεις τα ζυμαρικά? Τότε αυτή η συνταγή είναι από τις πιο ελαφριές μακαρονάδες που μπορείς να φτιάξεις. Με απλά υλικά, φρέσκα και ελαφριά και χωρίς πολλά πολλά σκεύη. Είναι έτοιμη σε 15′.
 
 
Υλικά για 2 μερίδες
ζυμαρικά της επιλογής σου
1 μικρό κεσεδάκι γιαούρτι
2-3 κ.σ ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 κολοκύθι
2-3 κ.σ μαιντάνο
βασιλικό
1/3 κ.γ πάπρικα καπνιστή
ξύσμα από μισό λεμόνι
κεφαλοτύρι ή όποιο τυρί τριμμένο επιθυμείτε
ρόκα
πιπέρι
 
 
Εκτέλεση
  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σας 2′ λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού και κρατάτε 1-2 κ.σ από το νερό
  2. Σωτάρετε σε δυνατή φωτιά το σκόρδο μαζί με το βούτυρο ή το ελαιόλαδι και το κολοκυθάκι
  3. Μόλις πάρει χρώμα αφαιρείτε από τη φωτιά
  4. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, τα μπαχαρικά, λίγο ελαιόλαδο το νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύετε πολύ καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο μαιντανό, βασιλικό, το ξύσμα και το τριμμένο τυρί
 
Προτείνω να το σερβίρετε μαζί με λίγη ρόκα από πάνω, δίνει απίστευτη φρεσκάδα. Όσο για το βασιλικό μη το φοβηθείτε, ταιριάζει κολασμένα.
Είναι υπερβολικά εύκολη, νόστιμη και πολύ ελαφριά επιλογή!
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *