Ζυμαρικά στο φούρνο με σπανάκι

Εδώ είστε λάτρης των ζυμαρικών. Ένα έυκολο φαγητό, ιδανικό και για τραπέζι σε φίλους που με απλά υλικά μπορείς να μαγέψεις τους καλεσμένους σου. Μικροί και μεγάλη θα το λατρέψουν. Το ξύσμα μέσα κάνει όλη τη διαφορά πιστεύω…
Ένα ιδανικό φαγητό Κυριακής
 
 
Υλικά για ένα πυρέξ:
✔️400 γρ ζυμαρικά της επιλογής σας
✔️250-300 γρ σπανάκι
✔️200 γρ μανιτάρια + Θυμάρι
✔️200 γρ κρέμα τυρί
✔️100 γρ ανθότυρο + 100 γρ φέτα
✔️150 γρ γραβιέρα
✔️2 αυγά
✔️παπρικα, σκόρδο
✔️3/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
✔️ξύσμα από 1 λεμόνι
✔️αλάτι/πιπέρι
 
 
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας στο μισό χρόνο από ότι αναγράφει η ετικέτα
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σπανάκι με λίγο ελαιόλαδο για 1-2’
3. Έπειτα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μαζί με το Θυμάρι ή δενδρολίβανο
4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και ανακατεύουμε
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 20-30´, θα το δείτε θα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *