Ιταλική Καρμπονάρα με καπνιστή Πανσέτα

Καρμπονάρα my love! Και όπως θα παρατηρήσεις επειδή δε μου έφταναν τα ζυμαρικά έβαλα και χυλόπιτα και σκουφιχτα. Τα πάντα επιτρέπονται στη μαγειρική, αυτό πρέπει να ξέρεις είναι ότι αρκεί να σε κάνει χαρούμενο εσένα που το απολαμβάνεις.
Ωχ θεέ… είναι κρεμώδης η σάλτσα και τόσο γευστική
 
 
Υλικά για 4 μερίδες:
✔️300 γρ πανσέτα καπνιστή
✔️500 γρ ζυμαρικά
✔️120 ml νερό από τα ζυμαρικά που βράζει
✔️2- 3 κρόκους αυγών
✔️100 ml λευκό κρασί
✔️2 σκ. Σκόρδο
✔️150 gr πεκορίνο
✔️1κ.γ Καπνιστή πάπρικα
✔️4 κ.σ μαϊντανό
✔️Ελαιόλαδο
✔️αλάτι/πιπέρι φρέσκο
 
 
Εκτέλεση:
1. Βράζεις τα ζυμαρικά σου από όσο σου λέει η συσκευασία κατά 3’ λιγότερο και κρατάς μια κούπα από το νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά σου
2. Στραγγίζεις τα ζυμαρικά σου τους ρίχνεις αρκετό κρύο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός και λίγο ελαιόλαδο
3. Σε πολύ καυτό βαθύ τηγάνι ρίχνεις μέσα τη πανσέτα που έχεις κόψει σε κύβους και τη σοτάρεις μέχρι να γίνει χρυσαφένια
4. Έπειτα ρίχνεις το σκόρδο, και σβήνεις με το κρασί. Το αφήνεις να εξατμιστεί
5. Σε ένα μπολ χτυπάς τους κρόκους, τη κρέμα γάλακτος, το τυρί, το νερό των ζυμαρικών
6. Το ρίχνεις στο τηγάνι με τη πανσέτα που είναι εκτός φωτιάς και προσθέτεις και τη πάπρικα
7. Ανακατεύεις καλά, προσθέτεις το μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απλά…. γίνεται χαμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *