Κέικ Μήλου με Αλεύρι Αμυγδάλου

Υλικά:
 
Για το μείγμα
1 μπανάνα
50 γρ ζάχαρη της επιλογής σας
Βανίλια
Πρεζα αλάτι
50 γρ ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας
240 γρ αλεύρι αμυγδάλου
1 1/2 μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 αυγό
 
Για το από πάνω
2-3 μήλα κομμένα σε κομμάτια
1 κ.σ καρύδας ή ηλιέλαιο
2 κ.σ ζάχαρη της επιλογής σας
Κανέλα
1 σφηνάκι λικέρ
Ξύσμα από μισό λεμόνι
 
Εκτέλεση:
 
1. Σε ένα Μπολ κόβουμε τα μήλα κομματάκια και ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλα, το λικέρ, το ξύσμα και το έλαιο. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 στον αέρα
3. Σε ένα Μπολ ανακατεύουμε αρχικά το αυγό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε και την μπανάνα που τελειώνουμε με ένα πιρούνι
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα
5. Από πάνω προσθέτουμε το μείγμα με τα μήλα και τα βάζουμε στο φούρνο να το ψήσουμε για περίπου 55-60’
 
Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνουμε λίγο να πέσει θερμοκρασία του και το βγάζουμε από τη φόρμα. Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψουν όσοι το δοκιμάσου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *