Πόσο μου αρέσουν οι πίτες! Όλων των ειδών ομολογώ. Δε κάνω διακρίσεις. Απλά θεωρώ τη τυρόπιτα πιο εύκολη καθώς πάντα έχω τυριά που μου μένουν και αντί να τα πετάξω ή να μου χαλάσουν τα βάζω σε μια ελαφριά μπεσαμέλ στο αγαπημένο μου φύλλο και το αποτέλεσμα είναι αυτό.
Μια εύκολη και γρήγορη λύση για ένα τραπέζι ακόμα και για μεσημεριανό
Υλικά για ταψί 30x10
Για το φύλλο
✔️ 450 γρ φύλλο
✔️ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το φύλλο
Για τη γέμιση
✔️200 γρ φέτα της επιλογής σας
✔️300 γρ τριμμένο τυρί ή διάφορα τυριά
✔️4 κ.σ βούτυρο
✔️7 κ.σ αλεύρι
✔️850 ml γάλα
✔️1 αυγό
✔️1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
✔️φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 C στον αέρα
2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ξεκινάμε πολύ καλό ανακάτεμα
3. Το γάλα καλό θα είναι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε ταυτόχρονα
3. Μόλις αρχίσει να πήζει αφαιρούμε από το μάτι τη μπεσαμέλ και ρίχνουμε μέσα το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τα τυριά
4. Παίρνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια και το απλώνουμε με τα χέρια ή με ένα πινέλο. Και ξεκινάμε να απλώνουμε τα φύλλα μας. Σε κάθε στρώση φύλλου ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αυτό θα βοηθήσει το φύλλο να ψήθεί καλύτερα, να γίνει τραγανή και να δώσει έξτρα γεύση
5. Στη βάση πάντα βάζω 3-4 φύλλα. Ρίχνουμε στη γέμιση το αυγό μέσα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί μας και τοποθετούμε ακόμα μερικά φύλλα από πάνω, περίπου 4-5. Κλείνουμε καλά τις γωνίες, ρίχνουμε ελαιόλαδο, χαράζουμε τη πίτα μας σε κομμάτια και ψήνουμε για 40-50′ ανάλογα το φούρνο, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα