Αυτή η συνταγή είναι από αυτές που δεν έχω να πω πολλά. Την είχα κάνει πριν καιρό και ο Γιάννης είχε φάει το μισό σκεύος. Του άρεσε τόσο πολύ που τα Χριστούγεννα το ξανά έφτιαξα. Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα, γεύσεις και χρώματα. Το έβαλα και στο μαντεμι μου να ψηθεί, έκλεισα το καπάκι και μέλωσαν τόσο ωραία τα λαχανικά που έγιναν ένα όνειρο. Εύκολη συνταγή, και πολύ γρήγορη! Χαλαρά τη κανείς για το τραπέζι σα συνοδευτικό ή και σαν κυρίως αν θες.
Θα ερωτευτείτε τη γεύση του… Μόνο αυτό έχω να σας πω
Υλικά για 8 άτομα
500 γρ λαχανάκια Βρυξελλών
300 γρ πατάτες baby
5 κ.σ πεκάν ή καρύδια
3 κ.σ κουκουνάρι
2 πράσα
Ελαιόλαδο
Κάρδαμο
1 κ.γ καρυ γλυκό
2 κ.γ πάπρικα
3 σκ σκόρδο
Αλάτι/πιπέρι
Για το ντρεσινγκ:
Μαϊντανό ή ιδανικά κόλιανδρο
400 γρ γιαούρτι της επιλογή σας
2 κ.σ Μουστάρδα
Ξύσμα & χυμο από ένα λεμόνι
2-3 κ.σ Ελαιόλαδο
3 κ.σ ταχινι
Ελάχιστο νερό για να γίνει ρευστό
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα λαχανάκια και τις πατάτες και λίγα λεπτά ίσα-ίσα να μαλακώσουν
2. Στο σκεύος που θα βάλουμε στο φούρνο σοτάρουμε όλα τα μπαχαρικά μας και τους ξηρούς καρπούς. Ρίχνουμε το πράσο, τα λαχανάκια και τις πατάτες και σοτάρουμε καλά
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για κανένα 25-30
4. Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνουμε μερικά λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα ρίχνουμε το ντρέσινγκ από πάνω. Τέλος προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο
ΠΡΟΣΟΧΗ
Το κάρδαμο έχει ένα περίβλημα το οποίο για να βγει θα το χτυπήσετε ή στο μούλτι ή σε γουδί