Είναι αυτό το κάτι διαφορετικό που θες και δε ξέρεις τι. Είναι εύκολα, γρήγορα και πολύ θρεπτικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι υπέρ των βρασμένων προιόντων όμως βρήκα σε νερό έτοιμα ρεβύθια και λες ας πάρω να έχω 1-2 στο ντουλάπι.
Και τσουπ… να που χρειάστηκε. Ξεκίνησα για πλάκα και βγήκε τέλεια. Ο σύζυγος ενθουσιάστηκε. Η αλήθεια είναι ότι όλο το σύνολο έδενε εξαιρετικά.
Η σως είναι γιαούρτι με ταχίνι, ελαιόλαδο, άνηθο, μουστάρδα, ξύσμα & χυμό λεμονιού.
πάνε εξαιρετικά με το πλιγούρι έχω να πω
Υλικά για τα μπιφτέκια (περίπου 12-15 τεμ)
Υλικά:
2 κ.σ λιναρόσπορο
6 κ.σ Νερό
300 – 350 γρ μανιτάρια
1 κρεμμύδι
Σκορδο
350-400 γρ ρεβύθια βρασμένα
60 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ μουστάρδα
2 κ.γ παπρικα
Ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι
2-3 κ.σ μαϊντανό
2-3 κ.σ Άνηθο
Εκτέλεση:
1. Αρχικά σε ένα Μπολ ρίχνετε το λιναρόσπορό μαζί με το νερό και το αφήνετε στην άκρη για περίπου 10 με 15 λεπτά μέχρι να ολοκληρώσετε τη προετοιμασία για τα υπόλοιπα υλικά
2. Μπορείτε να βράσετε τα ρεβύθια σας ή να χρησιμοποιήσετε ρεβύθια από κονσέρβα (έτσι έκανα για να γλιτώσω χρόνο)
3. Κόβετε το κρεμμύδι σας, τα μανιτάρια και ψιλοκόβετε τα μυρωδικά
4. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι
5. Τα αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
6. Σε ένα multi μπλενταρετε λίγο τα ρεβύθια σας για να σπάσουν και σε ένα Μπολ ρίχνετε όλα σας τα υλικά μέσα και ανακατεύετε
7. Στρώνεται σε ένα ταψί λαδόκολλα
8. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175 στον αέρα
9. Δίνεται σχήμα στο μείγμα σας σε ό,τι μέγεθος θέλετε εγώ τα έκανα σχετικά μικρά για να μπαίνουν και σε τορτίγια αλλά και να χωράνε καλύτερα στο Μπολ
10. Ψήνετε για περίπου 10’