Είναι γρήγορο, είναι εύκολο, είναι υγιεινό και δεν έχει ζάχαρη.
Εσύ ακόμα να το φτιάξεις? Το λες και λίγο κοντά στη γνωστή σοκολάτα με καραμέλα, μπισκότο και σοκολάτα που τρώγαμε κάποτε. Η βάση είναι τόσο αφράτη που φέρνει πολύ σε shortbread χωρίς να έχει κάτι ζωικό μέσα.
Μπορεί να φτιαχτεί και με αλεύρι κανονικό φυσικά. Επέλεξα χωρίς γλουτένη καθώς λαμβάνω αρκετά μηνύματα ότι θέλετε συνταγές χωρίς γλουτένη γιατί δεν έχετε πολλές επιλογές. Και κάπως έτσι βγήκε αυτή η συνταγή.
Τα έκοψα σε μικρά κομμάτια για να έχω δικαιολογία να περνάω να τρώω ένα κάθε φορά από το ψυγείο
Για 12 μπουκίτσες
Για τη βάση
200 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 κ.σ μέλι ή Αγαύη
3-4 κ.σ ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας
Για τη καραμέλα
200 γρ χουρμάδες
4 κ.σ φυστικοβούτυρο
2 κ.σ αμυγδαλοβούτυρο
πρέζα αλάτι
2-3 κ.σ νερό ή φυτικό ρόφημα ή γάλα
150 γρ κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη βάση και τα ανακατεύουμε καλά. Σκοπός είναι να μπορεί το μείγμα να είναι τόσο όσο συμπαγές για να το βάλουμε στο πυρέξ ή στης μιας χρήσης ταψάκι μας και να το πιέσουμε καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας για να στρωθεί ομοιόμορφα
2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12′ στους 175 στον αέρα και το αφήνουμε να κρυώσει μόλις βγει από το φούρνο
3. Για τη καραμέλα βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα δυνατό μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο λείο μείγμα
4. Στρώνουμε τη καραμέλα από πάνω και βάζουμε κατάψυξη για περίπου 20-30′ να παγώσει
5. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και τη στρώνουμε από πάνω από τη καραμέλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Διατηρούμε στο ψυγείο!