Παγωτό χωρίς Παγωτομηχανή & Χωρίς Ζάχαρη

Είναι με λίγα υλικά, δε χρειάζεται πολλά πολλά και χάρηκα πολύ όταν δοκίμασα το αποτέλεσμα καθώς ήθελα να έχω κάτι στη κατάψυξη μου χωρίς να έχει πολλά λιπαρά. Προφανώς και δε συγκρίνεται με ένα υπερ-τούμπανο παγωτό απ’έξω αλλά για τις λυγούρες τις μεσημεριανές ή ακόμα και για κέρασμα ή για τα μικρά σου είναι σωτήριο και πολύ νόστιμο. Τη καρύδα δε τη καταλαβαίνεις καν. Μπορείς αν θες να βάλεις και κομματάκια σοκολάτας μέσα.
 
 
Υλικά (εγώ έκανα τη μισή δόση και βγήκανε 6 σαντουιτσάκια)
400 γρ κρέμα καρύδας
200 γρ χουρμάδες
40 γρ κακάο
πρέζα αλάτι
βανίλια
 
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το σκεύος στη κατάψυξη για 30′ (και παραπάνω να το αφήσεις ακόμα καλύτερα) αν έχεις ανοξείδωτο προτίμησε το
  2. Χτυπάμε σε δυνατό μπλέντερ τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Για να το πετύχεις αυτό θα χρειαστεί να ρίξεις λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. Αλλιώς δε θα μπορέσει να χτυπηθεί
  3. Βγάζεις σε ένα μπωλ τη κρέμα καρύδας με ένα κουτάλι από το τενεκεδάκι και όσο μπορείς χύνεις/αφαιρέις το γάλα (που φυσικά μπορέις να το βάλεις σε χυμό ή φαγητό)
  4. Βγάζεις το μπωλ από τη κατάψυξη και ρίχνεις όλα τα υλικά μέσα εκτός από τη πάστα με τους χουρμάδες που ρίχνεις το 1/3 μέσα στην αρχή και το υπόλοιπο στο τέλος. Χτυπάς με ένα μίξερ χειρός ή σταθερό (ότι έχεις) και θα δεις ότι η κρέμα θα αφρατέψει σα να χτυπάς σαντιγύ
  5. Τέλος, ρίχνεις την υπόλοιπη πάστα και το βάζεις σε ένα τάπερ ή σκεύος. Το τυλίγεις με αλουμινόχαρτο (βοηθάει στη ψύξη) και το αφήνεις για 3-4 ώρες.
  6. Αν θες μπορείς σε αυτό το στάδιο να το καταναλώσεις, αλλιώς μπορείς να το ξανά χτυπήσεις και να το ξαναβάλεις πίσω στη κατάψυξη
  7. Εγώ πήρα κάτι μπισκότα χωρίς ζάχαρη από το σούπερ μάρκετ τα οποία έγραφαν digestive και ήτανε μιας εταιρίας που δε την ήξερα
 
Η επιτυχία είναι σίγουρη! Θα το λατρέψετε