Πανακότα με Φυστίκι Αιγίνης

Η πανακότα είναι ένα εύκολο γλυκό, απλό και με λίγα υλικά. Ενώ δεν είναι ένα χαμηλά σε λιπαρά γλυκό είναι τόσο νόστιμο και δροσερό το άτιμο.

Αχ αυτό το φυστίκι από πάνω….

Υλικά για 5-6 μερίδες
60 γρ ζάχαρη
500 γρ κρέμα γάλακτος
8 γρ ζελατίνη
βανίλια
 
 
Εκτέλεση
  1. Βάζεις τη ζελατίνγ σε ένα μπολ με λίγα παγάκια και κρύο νερο μέχρι να λιώσει. Θέλει 10-15΄
  2. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνεις τη κρέμα γάλακτος σε χαμηλή σχετικά θερμοκρασία να πάρει μια βράση και ρίχνεις και τη ζάχαρη μέσα. Θέλει γύρω στα 15΄, όπου ανακατεύεις αρκετά τακτικά
  3. Αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις τη ζελατίνη, αφού την έχεις στραγγίξει καλά
  4. Ανακατεύεις καλά και τοποθετείς στα μπολάκια σου ή σε θήκες σιλικόνης για καπκεικς τα οποία είναι εξαιρετικά έχω να πω
  5. Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τοποθετείς στο ψυγείο για 3-5 ώρες
  6. Από πάνω θεωρητικά μπορείς να βάλεις ότι θες. Εγώ μόλις δοκίμασα το άλειμμα φυστικιού που μου στείλανε από το αιάκειον έβαλα λίγο από το φυστίκι πάνω από κάθε ατομική πανακότα

Έγινε του ονείρου