Δεν υπάρχει σπίτι τη περίοδο του Πάσχα που δε φτιάχνει κουλουράκια Πασχαλινά. Εμένα σα παιδί ήτανε η αγαπημένη μου περίοδος καθώς βοηθούσα τη μαμά μου να τα πλάσουμε και μοσχομύριζε όλο το σπίτι…
Μοσχομυριστά και τραγανά τόσο όσο.
Το μόνο σίγουρο ότι δε μένεις στο ένα..
Υλικά γία περίπου 30-40 τεμμάχια
4 Αυγά + 1 για το άλειμμα από πάνω
150 – 200 γρ Ζάχαρη
250 γρ Βούτυρο
650-700 γρ Αλεύρι (εγώ βάζω που φουσκώνει)
1/4 της κούπας ηλιέλαιο
Χυμό από μισό Πορτοκαλί
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκαλί
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν και τα ασπράδια τα κρατάμε και τα κάνουμε μαρέγκα ξεχωριστά
4. Αφού χτυπηθούν καλά προσθέτω το ηλιέλαιο, το χυμό, το ξύσμα και τη βανίλια
5. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το μίξερ για λίγο σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα
6. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
7. Ψήνουμε στους 190 στον αέρα για 18 λεπτά για μεσαίο μέγεθος κουλουράκια.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΛΑΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΗ ΤΟ ΦΟΒΗΘΕΙΣ!!