Θέλεις λίγα υλικά, οικονομικά και το βασικότερο, θέλει ελάχιστο χρόνο αναμονής.
Εμένα δε μου αρέσουν τα πολλά πολλά στις ζύμες αλλά φυσικά εσύ μπορείς να βάλεις ότι θέλεις από πάνω. Δεν είναι το κλασικό πειρνιλί αλλά είμαι σίγουρη θα το ξανά φτιάξεις πολλές φορές…
Υλικά για 1 τεμάχιο
150 γρ γιαούρτι
150 γρ αλεύρι της επιλογής σας (μπορεί να γίνει και με gf)
2-3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ τυρί τριμμένο της επιλογής σας
πρέζα πάπρικα
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
μοτσαρέλα
κεφαλοτύρι
αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ βάζεις όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύεις καλά, δε θα σου κολλάει στα χέρια, αν κολλάει πρόσθεσε λίγο αλεύρι
-
Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να προθερμάνεις το φούρνο σου στους 200 βαθμούς στον αέρα
-
Ανοίγεις το ζυμάρι σου και δίνεις το σχήμα
-
Αν θες, μπορείς να ρίξεις και λίγο βούτυρο στη βάση αλλιώς ρίξε λίγο ελαιόλαδο. Πρόσθεσε μοτσαρέλα και ότι άλλο θες, π.χ λαχανικά της επιλογής σου ή κάποιο αλλαντικό
-
Ψήνεις για 20-25΄στον αέρα και στα μέσα του χρόνου ρίχνεις αν θες και αυγό ώστε να βγει μελάτο.
-
Το ζυμάρι πρέπει να έχει πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα πριν το βγάλεις
Εγώ μόλις το έβγαλα έριξα και λίγη φέτα από πάνω και ήτανε όνειρο!