Είναι ένα γλυκό αν μπορώ να το πω το οποίο θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν θα σε πάρει μία φίλη και θα έρθει για καφέ και δεν θα έχεις τίποτα να την κεράσεις. Πραγματικά φτιάχνεται σε μισή ώρα και ιδανικά θα σου πω πρέπει να το απολαύσει εκείνη τη στιγμή ζεστό καθώς όσο κρυώνει σφίγγει και δεν είναι το ίδιο.
Τα δυο κύρια υλικά είναι πάρα πολύ απλά χρειάζεσαι γιαούρτι και αλεύρι. Μαζί με μία κούπα τσάι ή καφέ θα γίνει ένα εθιστικό γλυκό για το χειμώνα που μας έρχεται.
Υλικά:
1/2 συσκευασία γιαούρτι (κάπου στα 100γρ)
100 γρ αλεύρι απλό (της ολικής δε μου βγήκε)
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Κανέλα
Ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Σε ένα Μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το γιαούρτι και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει πολύ στα χέρια μας. Αν δεις ότι κολλάει πολύ βάλε λίγο ακόμα αλεύρι
2. Το αφήνεις να ξεκουραστεί για λιγάκι. Κόβεις τη ζύμη σου σε 6-7 μπαλάκια και δίνεις σχήμα στα πρετζελ (για να βγουν σαν αυτά της φωτογραφίας) ή τα αφήνεις μπαλάκια αν θες
3. Παίρνεις ένα Μπολ το γεμίζεις με ζεστό νερό, όχι βραστό, Ρίχνεις μέσα το μπέικιν πάουντερ που αν δεν έχεις μπορείς να ρίξεις σόδα, το ανακατεύεις και αυτό θα αφρίσει λίγο και αρχίζεις και ρίχνεις μέσα τα ζυμαράκια σου και μετράς μέχρι το πέντε και τα βγάζεις
4. Μόλις ολοκληρώσω διαδικασία παίρνεις ένα ταψί στρώνεις λαδόκολλα θα τοποθετείς πάνω και τα βάζεις να ψηθούν στους 180 στον αέρα για περίπου 16-20’
5. Για έξτρα τσαχπινιά μπορείς μετά τα 5’ λεπτά του ψησίματος να τα βγάλεις και να τα περάσεις με λιωμένο βούτυρο και να συνεχίσεις το ψήσιμο
6. Μόλις ψηθούν θα δεις θα έχουν ένα ήπιο χρυσαφένιο χρώμα και θα τα βουτήξεις κατευθείαν σε ένα μείγμα που θα έχεις φτιάξει με κανέλα και ζάχαρη. Εγώ έβαλα λίγο λιωμένο βούτυτο μόλις βγήκανε από το φούρνο και λίγο κάρδαμο και τζίντζερ μέσα στο μείγμα