Σοκολατένια Τρουφάκια Χωρίς Ζάχαρη

Είναι κολασμένα, είναι εύκολα και δεν έχουν ζάχαρη. Εγώ τα έφτιαξα κάπως τυχαία γιατί δεν είχα γάλα και είχα κρέμα καρύδας και λέω για να δούμε… το αποτέλεσμα δε το πίστευα. Ιδανικά πρέπει να το καταναλώσεις αφού το αφήσεις 2-3′ σε εξωτερικό περιβάλλον γιατί στο ψυγείο παγώνουν αρκετά και σφίγγουν. Βέβαια εμένα δε με πτόησε αυτό αλλά το σωστό πρέπει να σας το πω…
 
Υλικά για 10-12 τεμάχια
3-4 κ.σ κρέμα καρύδας
220 γρ κουβερτούρα
3- 4 κ.σ κακάο + για το πασπάλισμα από πάνω
ουίσκι
 
Εκτέλεση
  1. Λιώνεις τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ενώ ανακατεύεις συνέχεια
  2. Μόλις λιώσει, προσθέτεις τη κρέμα και αφαιρείς από τη φωτιά. Θα δεις ότι όσο ανακατεύεις αυτό πήζει
  3. Προσθέτεις το κακάο και το λικέρ, ανακατεύεις και το αφήνεις στην άκρη για περίπου 30′ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να το βάλεις ψυγείο
  4. Μπορείς είτε να δώσεις σχήμα και να τα βάλεις μετά στο ψυγείο είτε να το βάλεις λίγο να κρυώσει και να δώσεις μετά σχήμα
  5. Μέσα σε μερικές ώρες θα δεις ότι θα έχουν παγώσει τα τρουφάκια
  6. Τα βγάζεις από το ψυγείο και ρίχνεις κακάο από πάνω, μη το λυπηθείς, του πάει τρομερά

Εγώ έβαλα κουβερτούρα 70%, μπορέις να βάλεις και πιο πικρή, αλλά φαντάσου ότι δε χρειάζεται γλυκαντική ουσία είναι όσο πρέπει γλυκό

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *