Αυτή η συνταγή, εννοώ η έμπνευση της ήρθε από τα μηνύματα σας, που είστε πολλοί εσείς που φοβάστε να δώσετε στα παιδιά σας γαλοπούλα από το σούπερ μάρκετ και γενικότερα δε θέλετε να καταναλώνετε αλλαντικά.
Από τη μια κατανοώ απόλυτα το φόβο σας. Θα μου πεις έχουμε άδικο? Ναι μεν, αλλά. Βέβαια σίγουρα υπάρχουνε και αρκετές εταιρίες που κάνουνε πολύ καλή δουλειά αλλά σίγουρα σα το σπιτικό δεν έχει. Και σίγουρα είναι πιο οικονομικό.
Το φιλέτο που πήρα από το κρεοπώλη μου, και συνήθως όταν παίρνω γαλοπούλα τα έχει σε συσκευασία, αυτό που πήρα αυτή τη φορά ήτανε γύρω στα 750-800 γρ.
Υλικά
✔️γαλοπούλα
✔️αλάτι
✔️βασιλικό
✔️μέλι
✔️μουστάρδα
✔️ελαιόλαδο
✔️πιπέρι
✔️πάπρικα γλυκιά
✔️θυμάρι
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ το γεμίζουμε με νερό και ρίχνουμε μέσα τη γαλοπούλα, τα μυρωδικά και το αλάτι. Σκεπάζουμε με μια διαφάνεια και το αφήνουμε για όλο το βράδυ
-
Την επόμενη ημέρα, αδειάζουμε το νερό και αφήνουμε τη γαλοπούλα σε ένα σουρωτήρι για κανένα μισάωρο να βγάλει τα πολλά υγρά
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 πάνω κάτω αέρα, αν δεν έχουμε τέτοια λειτουργία το βάζουμε πάνω κάτω ή αλλιώς αέρα
-
Βάζουμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί και της δίνουμε όσο γίνεται ένα κυλινδρικό σχήμα
-
Ρίχνουμε τη πάπρικα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι (λίγο), το μέλι και τη μουστάρδα και κάνουμε λίγο μασάζ στη γαλοπούλα
-
Ψήνουμε για 750 γρ 40′, θέλουμε να φτάσει στους 75 βαθμούς αν έχετε θερμόμετρο
-
Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει λίγο
-
Αν έχετε ηλεκτρικό μαχαίρι θα σας είναι πιο εύκολο να κόψετε λεπτές φέτες. Αλλιώς ακονίστε το μαχαίρι σας πολύ καλά και κόψτε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε. Βέβαια λεπτές όσο οι φέτες που παίρνουμε από το σούπερ μάρκετ δε γίνεται όπως καταλαβαίνετε καθώς δεν έχουμε το μηχάνημα
-
Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στη κατάψυξη αν δε πρόκειται να το καταναλώσετε σε 2-3 ημέρες και να βγάζετε και να ξεπαγώνετε στο ψυγείο τη ποσότητα που θέλετε