Σήμερα θα σας δώσω τη συνταγή για τη βάση μίας ζύμης η οποία είναι εύκολη και με υλικά που σίγουρα έχεις σπίτι σου και που θα την φτιάξεις ξανά και ξανά. Αν είσαι vegan επίσης αυτή η συνταγή είναι για εσένα. Πάμε να σου πω τα μυστικά.
Υλικά για τη ζύμη:
50 γρ Ηλιέλαιο
60 γρ Νερό
370 γρ Αλεύρι
1 κ.γ Μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ Αλάτι
1 κ.γ ξύδι
Υλικά για τη γέμιση:
2 κ.σ μουστάρδα
400 γρ μανιτάρια
1 κρεμμύδι φρέσκο & 1 ξερό
1 καρότο
Λίγο μπρόκολο
Ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι
1 κ.γ γλυκιά παπρικα
1/2 κ.γ καρυ
Θυμάρι
Δενδρολίβανο
2 σκ σκορδο
4 κ.σ μαϊντανό
3 κ.σ κουκουνάρι
1 shot κρασί ή ουίσκι
Εκτέλεση:
-
Σε ένα Μπολ ή μίξερ βάζεις όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και τα ανακατεύεις μέχρι να γίνει μία εννιαία μάζα
-
Το τυλίγεις και το βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Σε αυτή την ώρα φτίαχνεις τη γέμιση
-
Μόλις τη βγάζεις από το ψυγεί, ρίχνεις αλεύρι στο μπάγκο σου και ρίχνεις και λίγο αλεύρι πάνω στο ζυμάρι και το ανοίγεις
-
Μην το κάνεις πολύ χοντρό διότι φουσκώνει κιόλας. Και μπορείς να δώσεις ό,τι σχήμα θες
-
Πάμε τώρα για τη γέμιση. Βάζεις όλα τα υλικά μέσα σε ένα σκεύος και σοτάρεις πάρα πολύ καλά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σβήνεις με το κρασί ή το ουίσκι
-
Τέλος προσθέτεις τα μπαχαρικά και την μουστάρδα και βγάζεις από το μάτι
-
Γεμίζεις τη ζύμη σου
-
Ψήνεις στους 200 για 15-20’ μμμ