Μπορείς να φτιάξεις αυτές τις χειροποίητες τορτίγιες με λίγα υλικά τις οποίες μπορείς να γεμίσεις με ότι θες ακόμα και με μαρμελάδα. Ιδανικό για σνακ και για μεσημεριανό. Εννοείται πως μπορέις να τις φτιάξεις με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
βγαίνουν τόσο αφράτες
Υλικά
375 γρ αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ αλάτι
40 γρ ηλιέλαιο
160 γρ χλιαρό νερό
2 κ.σ γιαούρτι
Εκτέλεση
-
Σε ένα κάδο του μίξερ ή σε ενα μπολ αν θες να το κάνεις στο χέρι, ανακατεύεις όλα τα υλικά
-
Στη συνέχεια κάνεις μια μπάλα το μείγμα και το τυλίγεις με διαφάνεια
-
Το αφήνεις να ξεκουραστεί για 20-30′
-
Σε ένα τηγάνι της επιλογής σου, το βάζεις να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά και ρίχνεις ελάχιστο ελαιόλαδο
-
Χωρίζεις τη ζύμη σε 6-8 μπαλάκια (ανάλογα πόσο μεγάλες θες τις τορτίγιες) και τις ανοίγεις με ένα μπλάστρι μέχρι να γίνει πολύ λεπτή η ζύμη
-
Τη βάζεις μια μια τη τορτίγια στο τηγάνι (χαμηλώνεις τη φωτιά) και μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες τη γυρνάς από την άλλη
-
Αυτή η διαδιακασία παίρνει 2′ για τη κάθε τορτίγια