Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Πορτοκάλι

Όλες μου οι παιδικές αναμνήσεις. Ειδικά κάθε Σαρακοστή δεν έλειπε ποτέ από το τραπέζι μας
 
              Ένα αρκετά συνδεδεμένο με τη νηστεία γλυκό, αρκετά εύκολο και νόστιμο
 
Υλικά για το χαλβά
✔️2 ποτήρια ζάχαρη
✔️4 ποτήρια νερό
✔️1 ποτήρι ηλιέλαιο
✔️2 ποτήρια σιμιγδάλι της επιλογής σου
✔️150 γρ κουβερτούρα
✔️1 κ.γ γαρύφαλλο
✔️2-3 κ.γ κανέλα
✔️1/2 κ/γ μοσχοκάρυδο
✔️φλούδα πορτοκαλιού
✔️ξύσμα πορτοκαλιού
 
Εκτέλεση
1.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φλούδα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά να πάρουνε μια βράση
2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το σιμιδγάλι μας και το καβουρδίζουμε, με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια. Όσο πιο πολύ καβουρδιστεί τόσο πιο έντονη γεύση θα έχει. Εγώ βάζω και ψηλό και χοντρό σιμιγδάλι
3. Έπειτα ρίχνουμε με μια κουτάλα σταδιακά το υγρό μας στοιχείο μέχρι να το ρίξουμε όλο
4. Ο χαλβάς μας θα έιναι έτοιμος όταν ξεκολάει από μόνος του από το πάτο της κατσαρόλας. Τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα. Το βάζουμε στη φόρμα μας και μόλις κρυώσει το τοποθετούμε σε μια πιατέλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *