Banofee- αγαπημένο γλυκό σε πολλούς από εμάς. Είναι το ιδανικό για εμένα γλυκό όπως και το cheesecake για ένα γρήγορο γλυκό για ένα τραπέζι.
Υλικά για 6-7 μερίδες:
Για τη Βάση:
✔️200 γρ μπισκοτο
✔️80 γρ βούτυρο
✔️πρέζα αλάτι
✔️1-2 Μπανάνες
✔️βανίλια
✔️χυμό από 1/2 λεμόνι
Για τη Κρέμα:
✔️βανίλια
✔️ξύσμα από 1 λεμόνι
✔️καραμέλα 395 γρ (όσο μια συσκευασία)
+ Σαντιγί προεραιτικά
Εκτέλεση:
1. Τρίβουμε το μπισκότο μας
2. Λιώνουμε το βούτυρο
3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, το μπισκότο ελάχιστη βανίλια και πρεζα αλάτι & ανακατεύουμε
4. Σε μια φόρμα στρώνουμε τη βάση μας και τη βάζουμε ψυγείο
5. Λιώνουμε με ένα πιρούνι τη μπανάνα και μέσα ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού καθως και λίγη βανίλια
6. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το Ζαχαρούλα γάλα (το οποίο το παίρνω ετοιμο για να μη χρειάζεται να το βράζω για 3 ώρες 🤷🏼♀️) ισα ισα να λιώσει και στο τέλος ρίχνω ξύσμα και λίγο χυμό λεμόνι
7. Αν θέλετε χτυπάτε και μια σαντιγί (μπορείτε και χωρίς ζάχαρη) για από πάνω
Εγώ έστησα τη βάση πρώτα, τη κρέμα μπανάνας, τη καραμέλα και από πάνω σαντιγί. Το λεμόνι μέσα στο γλυκό καθως & το ξύσμα του δίνουν μια ανάλαφρη επίγευση. Και όμως είδατε δε πρόσθεσα έξτρα ζάχαρη κάπου γιατί απλά πιστέψτε με δε χρειάζεται!