Muffin Λεμονιού χωρίς Ζάχαρη

Αυτή η συνταγή βγήκε κάνοντας ένα πείραμα για Gluten Free muffins και δεν είχα ιδέα πως θα πάει. Τα λόγια είναι περιττά. Είναι αφράτα και πολύ νόστιμα.

 
Υλικά για 6 muffins
✔️3 αυγά
✔️Πρέζα αλάτι
✔️Βανίλια
✔️40 γρ ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας
✔️200 γρ αλέυρι της επιλογής σας (εγώ έβαλα 100 γρ ρυζιού – 100 γρ καρύδας)
✔️1 1/2 κ/γ μπείκιν πάουντερ
✔️2 λεμόνια το ξύσμα
✔️Χυμό από 1/2 λεμόνι
✔️2-3 κ.σ μέλι
 
Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ ανακατεύεις καλά με ένα σύρμα τα αυγά, τη βανίλια και το λάδι
2.Προσθέτεις το χυμό λεμονιού και το ξύσμα
3.Τέλος προσθέτεις τα στερεά υλικά και ανακατεύεις
4.Προθερμαίνεις το φούνρο σου στους 175 στον αέρα και ψήνεις για περίπου 20΄
5.Μόλις βγουν, τα αφήνεις να κρυώσουν λίγο και ετοιμάζεις αν θες ένα γλάσο για από πάνω
6.Γιαούρτι της επιλογής σου, μέλι, ξέσμα λεμονιού, βανίλια και παπαρουνόσπορο για το ντεκόρ
 
Είναι πραγματικά πολύ γευστικά και πολύ ελαφριά
Ιδανικά για πρωινό και δεκατιανό… μη σου πω και για το καφέ σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *