Αν σου πω ότι αυτό το τρομερό ροζ χρώμα έχει γίνει με φυσικό τρόπο και όχι με συντηρητικά τι θα μου πεις; Και είναι τόσο αφρατα όσο πρέπει. Δεν έχουνε ζάχαρη και είναι τα πιο ροζ πακεικ που θα φας ποτε. Πολλές φορές τα χρώματα, ειδικά τους μικρούς μας φίλους, τα κεντρίζουν και τα κάνουν να θέλουν να δοκιμάσουν.
Είναι ένας τρόπος για να δοκιμάσουν τα παιδιά κάτι για γλυκό ή πρωινό τόσο εντυπωσιακό και θρεπτικό.
Υλικά για 8-9 τεμάχια
1 παντζάρι μικρό-μεσαίο βρασμένο
200 γρ μείγμα ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη
250 γρ γάλα της επιλογής σας
1 κ.σ μέλι ή ότι γλυκαντικό θέλετε
1 αυγό
βανίλια
πρέζα αλάτι
Για το frosting
1 κ.σ κρέμα τυρί
2-3 κ.σ γάλα της επιλογής σας
2 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
1.Σε ένα μούλτι/μπλέντερ χτυπάμε το γάλα μαζί με το παντζάρι
2.Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα και ξανά χτυπάμε
3.Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ιδανικά μια κρεπιέρα και ρίχνουμε 1 1/2 κ.σ από το μείγμα μας
4.Μόλις βγάλει τις πρώτες φουσκάλες γυρνάτε από την άλλη, αν δεν είστε σίγουροι για το πότε είναι γενικά έτοιμα τα πανκέικ σας μπορέις να βάλετε στο κέντρο είτε ένα μαχαίρι είτε μια οδοντογλυφίδα
5.Ανακατεύεις όλα τα υλικά για τη κρέμα από πάνω και περιχύνεις τα πανκέικ σου
Η γεύση είναι πολύ κοντά σε red velvet κείκ αλλά πολύ πιο εύκολο, χωρίς ζάχαρη και πεντανόστιμο. Οποίος δοκίμασε δε κατάλαβε ότι είναι με αλεύρι χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη. Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κανονικό αλέυρι.