Όταν παρέλαβα αυτά τα μύρτιλλα από τη greatblueberries, μια ελληνική εταιρία που με πάθος και πολύ μεράκι καλλιεργούν μύρτιλλα στη Β. Ελλάδα.
Ε, αυτό που σκέφτηκα πρώτα μόλις τα παρέλαβα ήτανε τα blueberry pancake που έτρωγα στην Αγγλία. Βέβαια προφανώς με ελληνικές επιρροές στη συνταγή γιατί άλλωστε σα το μέλι δεν έχει. Και άλλωστε η Ελλάδα μας έχει μοναδική πρώτη ύλη και γιατί όχι να μη τη στηρίξουμε.
Πωω… είναι τόσο αφράτα & τόσο μυρωδάτα! Τη διαφορά την έχει κάνει το ξίδι να ξέρετε
Υλικά για 4-5 μεσαία πανκεικ
✔️1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
✔️1/2 κούπα γάλα (εγώ έβαλα φυτικό)
✔️1 κ.σ βούτυρο
✔️1 αυγό
✔️2-3 κ.σ blueberries
✔️1 κ.σ ξίδι
✔️Πρέζα αλάτι
✔️Βανίλια
✔️ Μέλι
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το ξίδι μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε στην άκρη για 5’
2. Λιώνουμε το βούτυρο
3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, τη βανίλια & το αλάτι και ανακατεύουμε
4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ξανά ανακατεύουμε
5. Το μείγμα πρέπει να είναι ψιλό παχύρευστο να ξέρετε μη τρομάξετε
6. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ από το μείγμα και μερικά blueberries μόλις αρχίσει και κάνει φουσκάλες το γυρνάς και ψήνεις και από την άλλη πλευρά
7. Σερβίρεις με μέλι, blueberries και αν θες να το πας ένα βήμα πιο πάνω χτυπάς στο μπλέντερ μερικά blueberry να γίνουν σάλτσα και περιχύνεις από πάνω