Σπανάκι baby λοιπόν στη βάση μαζί με μανιτάρια πλευρώτους και πορτομπέλο.
Αυγά από πάνω που μπήκανε στο φούρνο και έγινε αυτή η πανδαισία.
Δε μπορώ να μη παραδεχτώ πως η φρέσκια τρούφα που έριξα από πάνω μαζί με λίγο φρέσκο Θυμάρι στο τέλος & το ώμο ελαιόλαδο έκαναν τη διαφορά στη γέυση.
Να είναι καλά ένας φίλος, ο Νίκος, που μαζεύει και μου στέλνει που και που.
Μια πολύ ωραία ιδέα για brunch ακόμα και για μεσημεριανό.
Υλικα για 1 μερίδα
✔️2 αυγά
✔️150 γρ σπανάκι
✔️θυμάρι φρέσκο
✔️αλάτι/πιπέρι
✔️ελαιόλαδο
✔️150 γρ μανιτάρια της επιλογής σας
Εκτέλεση
1.Σε ένα σκεύος, ιδανικά θα πω μαντεμένιο, βάζουμε το σπανάκι, τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε λωρίδες, τα μπαχαρικά μας και τους κάνουμε ένα ελαφρύ “μασάζ” με το ελαιόλαδο να πάει παντού. Τέλος ρίχνουμε τα αυγά από πάνω και λίγο φρέσκο θυμάρι
2.Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180
3.Ψήνουμε για 15-20΄ ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ψηθεί το αυγό μας καθώς το σπανάκι θα ψηθεί άμεσα
4.Τέλος τρίβουμε λίγη φρέσκια τρούφα από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορείς να ρίξεις και το αγαπημένο σου τυρί αν θες στο τέλος από πάνω